Upplåsning av DVD / TV under färd i Audi / VW / Skoda / SEAT / Mercedes

Publicerad: 2014-12-13 12:38:05
Kategorier: Audi , Seat , Skoda , Volkswagen

Om din Audi / VW / Skoda / SEAT är utrustad med TV och / eller DVD -funktionen, men visar en svart skärm istället för din DVD-film när du börjar köra är det inget fel på systemet. Videouppspelning under körning är nämligen inaktiverad för de flesta bilar från fabrik pga. lagrestriktioner i vissa länder.

Sverige är dock en av de få länder där det faktiskt är lagligt att spela film för sina passagerare så länge det sker utan att föraren blir distraherad och tappar fokus från bilkörningen. Med en fabrikslåst enhet kan du normalt spela upp en TV / DVD -video endast när bilen är parkerad eller på en mycket låg hastighet (under 6km/h). Vilket många gånger innebär att funktionen aldrig används då dagens navigationssystem (radio) är strömkrävande och användning skulle innebära start/bärgningshjälp halvvägs in i filmen. 

Men om dina passagerare vill titta på en film medan du kör så hittar du lösningen nedan.


TV-i-Fart (Avaktivering av DVD-spärr)

välj bilmärke nedan för mer information om vilken produkt som låser upp just din bil för DVD-uppspelning under färd

audi mmi dvd och tv låsning

volkswagen dvd under färd, tv upplåsning

skoda seat tv dvd upplåsning, tv spärr

bmw dvd tv upplåsning, spärr, under färd

mercedes dvd, tv upplåsning i fart, under färd

porsche dvd och tv under färd, i fart.


Låsa upp DVD / TV -funktion under körning

Att låsa upp DVD / TV -funktionen går att göra på flera sätt. Man kan själv göra detta med rätt program som ändrar enhetens inställda värde från tex. 6km/h till ex. 150km/h. Men det finns även färdiga lösningar för att slippa gå in i programmeringen. 

Med hjälp av dessa bilspecifika kodningsdosor kan du enkelt avaktivera denna spärr och således se på film under körning. Kodningsdosorna är bilspecifika och nedan ska vi försöka göra det så lättförståeligt .


Dela innehåll

Lägg till en kommentar

 (med http://)

Jag förstår

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies. Läs mera